Vücudun kısa sürede toparlanması ve ameliyat sonrasında çabuk iyileşme sağlanması için beslenmeye dikkat etmek gereklidir. Bu nedenle sağlıklı ve dengeli bir beslenme ile iyileşme sürecinin bitmesi, daha iyi olacaktır. Vücudun kaybettiği vitamin ve mineralleri alması için önem taşımaktadır. Özellikle sindirim sisteminin iyi çalışması açısından ona göre beslenmek gereklidir. Ameliyat yeri sindirim zorluğu yaşanırsa enfeksiyona ya da açılmasına zarar verebileceği için önem taşır. Ancak sindirim sistemi, mide, bağırsak, karaciğer, pankreas, boğaz ameliyatları gibi durumlarda hekimin beslenme önerileri dikkate alınmalıdır. Bunların haricinde olan ameliyatlar için beslenme önerilerinden söz edelim.
Besin lifi açısından zengin olan her türlü gıdanın tüketimi sağlanmalıdır. Kullanılan ilaçların etkisiyle oluşabilecek kabızlık ve sindirme güçlüğüne iyi gelebilecek önemli bir etkendir besin lifi. Bu sayede oluşan kötü bakterilerin temizlenmesi ve vücudun arındırılması sağlanmış olmaktadır. Koyu yeşil yapraklı sebzeler ve meyveler buna yardımcı olacaktır. Ayrıca tahıllı gıdalar da besin lifi içerdiklerinden tercih edilmelidir. Ancak fazla tüketilmesi gaz sorunu yaşatabilir, o nedenle fazla tüketilmemelidir.
Ameliyatın ilk bir kaç günlük evresinde daha çok sulu gıdalar önerildiği için ve de iştahın pek olmaması gerekli olan diğer gıdaların alımında hekiminizden öneriler almanız mümkündür. Nekahat süresi tamamlandığında tekrar normal düzeninize dönmeniz sağlıklı ve dengeli beslenmenizle güçlenecektir.