Gebelik oluşması halinde erken ortaya çıkan belirtiler gebeliğin görünür hal alana kadar olan durumudur.
Kadının olması gereken adet gününün gecikmesi halidir. Ancak her gecikme gebeliği göstermez, bazen kullanılan ilaçlar ya da farklı nedenler bunu oluşturabilir. Bu durum için test yapılması gereklidir.
Meme başlarında renk değişimi, memelerin şişmesi, hassasiyet ve göbek çevresinde oluşan renk koyulaşması gibi belirtiler oluşabilir.
Progesteron hormonu gebeliğin başlangıcından itibaren yükselir. Bu durum yorgunluk yapabilir. Erken uyuma halleri, hemen yorulma ve dinlenme isteği oluşabilir. Farklı nedenlere dayanmıyorsa gebelik halinin belirtisi olabilmektedir.
Fetusun büyümesi haliyle mideye baskı sonucunda oluşan bu durum, hormon seviyesinin artması ile de hazmetmek zorlaşır. Sık ve az beslenmek, ağır yemeklerden kaçınmak gereklidir.
Mevsimsiz gıdaların istenmesi, aşırı yemek isteği ya da sevilen gıdalara karşı tiksinme hali olması ve yiyememe gibi belirtiler gösterir.
Rahmin basınç yapması sonucu kan pompalanmasının olması haliyle ortaya çıkar ve baş dönmesi oluşur. Ancak herkeste görülmeyebilir.
Uterusun mesaneye baskılaması sonunda sık sık idrara çıkma isteği oluşabilir.
Hormonların değişimi ruh halinde dalgalanmalara neden olmaktadır. Daha kolay sinirlenme ya da hassas olma hali oluşur.
4 ve 6 hafta vajinal kanama olması normal bir durumdur. Yumurtanın yerleşmesi, enfeksiyon, dış gebelik ya da cinsel birleşme sonucu olabilmektedir. Ancak; bir hekime danışmak gerekir. İlk haftalarda olmasa da düşük tehlikesi ihtimali yüzünden dikkat etmekte faydadır.
Kasık ve bel ağrıları gebelik başlangıcında en çok görülen ve doğuma kadar geçmeyebilen bir durumdur. Fetusun adapte olma durumundan kaynaklanır.
Östrojen hormonun artması nedeni ile salgılar fazlalaşır. Koyu kıvamda açık renkte sıvı akıntısı oluşabilmektedir. Eğer koku eşlik ederse mantar enfeksiyonu olacağı ihtimali göz önünde tutularak uzmana gitmek gereklidir.